Awarded for excellent research – German Research Foundation (“Deutsche Forschungsgemeinschaft” – DFG) funds Collaborative Research Center 266 “Accounting for Transparency”

For the first time in its history, the DFG is funding a Collaborative Research Center in the area of Business Administration. Launching in July 2019, a team of researchers from the department of Taxation, Accounting and Finance will dedicate the next four years working on this project. Prof. Dr. Caren Sureth-Sloane (the coordinator), Prof. Dr. Michael Ebert, Prof. Dr. Urska Kosi, Dr. Thomas Kourouxous, Prof. Dr. Jens Müller, Jun.-Prof. Regina Ortmann, Ph.D., and Prof. Dr. Sönke Sievers, together with their working groups, feel deeply honored by the DFG’s acknowledgement of their research.

Together with Paderborn University’s researchers, scholars from Humboldt-Universität zu Berlin, Universität Mannheim, Ludwig-Maximilians-Universität München, European School of Management and Technology Berlin, Frankfurt School of Finance and Management, Goethe-Universität Frankfurt, and WHU – Otto Beisheim School of Management collaborate on this project.

All in all, a team of over 80 scholars will examine how accounting and taxation affect firm transparency and how regulation and transparency impact our economy and society. This research contributes to building greater confidence in the economy and politics.

Read more about the project and subscribe to the newsletter here:

Ausgezeichnete Forschung auf höchstem Niveau – Sonderforschungsbereich „Accounting for Transparency“ wurde von der Deutschen Forschungsgemeinschaft (DFG) bewilligt

Erstmalig wurde ein Sonderforschungsbereich (SFB) mit einem betriebswirtschaftlichen Schwerpunkt bewilligt. Er startet im Juli 2019 und ist zunächst für vier Jahre genehmigt. Die Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler des Departements „Taxation, Accounting and Finance“ mit Sprecherin Prof. Dr. Caren Sureth-Sloane, Prof. Dr. Michael Ebert, Prof. Dr. Urska Kosi, Dr. Thomas Kourouxous, Prof. Dr. Jens Müller, Jun.-Prof. Dr. Regina Ortmann und Prof. Dr. Sönke Sievers mit ihren Arbeitsgruppen freuen sich über die besondere Anerkennung Ihrer Forschung.

Neben der Universität Paderborn sind außerdem Forscherinnen und Forscher der Humboldt-Universität zu Berlin, Universität Mannheim, der Ludwig-Maximilians-Universität München, der European School of Management and Technology Berlin, der Frankfurt School of Finance and Management, der Goethe-Universität Frankfurt und der WHU – Otto Beisheim School of Management beteiligt.

Ein Team von über 80 Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler untersuchen in den ersten vier Jahren wie Rechnungswesen und Besteuerung die Transparenz von Unternehmen beeinflussen und wie sich Regulierungen und Unternehmenstransparenz auf Wirtschaft und Gesellschaft auswirken. Die Forschungsarbeiten werden einen wichtigen Beitrag zum Vertrauen in Wirtschaft und Politik leisten.

Weiterführende Informationen zum Projekt und Newsletteranmeldung:

The University for the Information Society